ARL 44
Selv ville jeg prøve lidt af hvert, i begyndelsen og jeg kan huske at ARL'en her, var én af dem, jeg glædede mig til. I forhold til sin forgænger, BDR G1 B'eren på tier 5, lød det som en vældig opgradering. En rigtig heavy kampvogn. Den var noget kønnere, en anelse mere, vil ikke sige hurtigere, men måske mere mobil, end sin forgænger, der bare virkede snøvle-langsom altid. Men! Men! Men!
Lad dig dog ikke nare ad billedet. Når du selv får din egen ARL 44 på tier 6 i det franske techtræ, er det IKKE sådan den kommer til at se ud fra starten af. Først skal alle moduler udforskes. Tårnet er mest iøjenfaldende. Og er man ikke forberedt på det, kan man man godt få en slem skuffelse. Kampvognen på billedet er fuldt udforsket og spilleren har valgt at beholde sin ARL 44.
-Det går jeg i hvert fald udfra, eftersom jeg selv, da jeg startede med spillet blev rådet til kun at male de kampvogne jeg ville beholde.
En ting man dog skal have i mente med de franske kampvogne, er at de er rimelig bløde. De fleste har stort set ingen panzring, men tilgengæld er de så hurtigere eller mere mobile end tilsvarende kampvogne på samme tier, men fra andre nationer.

Vejen i C8, er en god måde at se om din kampvogn har gundepression på. Hvis du kan holde på vejen i nævnte koordinat og vende mod klipperne i baggrunden, peger kampvognens kanon så ligeud, selvom du holder opad, har din kampvogn gundepression. I praksis betyder det at du kan bruge terrænets hældning og "beskaffenhed" til din egen fordel og holde længere.
Jeg gjorde mig erfaringen på min ARL 44, en fransk tier 6 tung kampvogn, der foruden et rimelig godt tårn, hvis kun toppen er holdt synlig, er forenden af tracks'ne god lokkemad i byen, om hjørnerne af diverse husmure.
Det gælder kort/baner som Ruinberg, Ensk, Himmelsdorf, med held kan du også slippe afsted med det i Siegfried Line.
Er der en husmur, et hjørne af en husmur, kan du "parkere" skråt på den måde at kun tracks'ne stikker ud, og lokker din modstander til at fyre skud af. Har modstanderen lang ladetid, kan du bruge det mod ham, til selv at få fyret et skud af og komme tilbage i skjul.

 Billedresultat for t 34 american tank

T-34
T-34'eren er en amerikansk premium tung kampgn, som bedst klarer sig, hvor den kan holde vognen i skjul, kun stikke tårnet op og bruge sin gundepression. De fleste amerikanske kampgne er bedst kendt i spillet for gundepression og det var også dét, der primært fik mig til at købe T-34'eren i sin tid.
Den er god i kuperet terræn som på Steppes, El haluf, den kan tage bakken i 9-0'er rækkerne på Himmelsdorf, men har ingen hull armor overhovedet. Så hold vognen i skjul, og lad kun tårnet stikke op over.

Matilda'en er der delte meninger om hvorvidt den er god eller ej.
Da jeg stiftede bekendtskab med den første gang, slog det mig hvor langsom den i virkeligheden var. Til gengæld lader den rimelig hurtigt mellem hvert skud og den har en solid pansring, for sit tier.
Derfor kalder jeg den for skole-kampvognen, da den er god at lære medium-kampvogne i. Det var også i Matilda'en jeg lærte de tre regler om dækning for kampvognen, at skyde på fjender når kampvognen havde fået dækning og så have det sjovt. Jeg har fuldført flere missioner i Matilda'en for medium kampvogne i den første del på vej mod stugg4'eren og da Matilda'en er tier 4 kan du grinde free xp på vej mod den, hvis du vel at mærke har tålmodigheden til kun at køre dem hjem uden at bruge af dem.

AMX 50 100

AMX 50 100'eren er en tier 8 fransk autoloader, som jeg glædede mig til at prøve kræfter med. Jeg blev taget ud af den, en gang i min IS-3'er og har længdes efter den lige siden.

Efter ARL44'eren på tier 6, er AMX'eren en kampvogn der igen bliver sjov at køre. Men noget man skal tage med, ved de franske "heavy" kampvogne er, at deres pansring ikke er særlig tyk, sammenlignet med andre nationers heavier. Med et fuldt magasin, kan du som spiller, eller kører i en AMX 50 100 godt nå at tage en IS-3'er ud. Men det er en IS-3'er der skal være alene. I AMX 50 100'eren er det vigtigt at gøre brug af terrænet på alle måder. Huse, sten, klippeblokke, mindre bakker eller høje at kunne komme væk bag dem, når et helt magasin er tømt. Hænger du for længe, er du færdig. Hvis du skal køre sammen med andre i en deling i AMX 50 100'eren, er det en god idé at have en kampvogn med, der har pansring og som kan tage skud. En IS-3'er, eller en Ferdinand kan gøre ud for det.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk