Ok, den nye kampvogn er nu købt og står i garagen, men den er ikke klar til at køre endnu.
Helt ude til venstre er der portrætter af de enkelte besætningsmedlemmer, hvor der ved deres hoveder står en procentsats i rødt. Det btyder at de ikke er trænede til den nye kampvogn.
For at træne dem, skal musen føres over på hver enkelt medlem fra kommandøren til radiooperatøren. (Øverst til nederst)
Højreklik på portrættet og vælg "Personlig fil". På midten af skærmen kommer nu et vindue med et portræt af det enkelte beætningsmedlem øverst i venstre hjørne. I den anden halvdel af vinduet er øverst de faner, du skal bruge.
Klik på fanen "Træning"
Her kommer en menu med en række silhouetter af forskellige kampvognstyper. Light, medium, tung, kampvognsjæger eller artilleri.
Nedenunder har vi en bjælke med en lille trekant på spidsen. Med hvidt i denne bjælke, står kampvognens navn.
I billedets eksempel, har spilleren opnået tier fem i det russiske eller sovjetiske træ. Som vi kan se fra symbol rækken er det en meduim kampvogn.
Det sidste punkt i processen er netop at træne det enkelte medlem til denne nye kampvogn. De 50% koster ikke noget at vælge.
-På sigt kommer det til at koste i tid og omkostninger, men det koster generelt at komme fremad.

For lige at tage en gennemgang af vinduet, er der under portrættet af det enkelte besætnings medlem, et ikon for hans stilling, hans rolle, hvor der udfor står med tekst hvilken stilling det er.
Nedenunder har vi hans "uddannelse", hans "træning", erfaringen i kampvognen. En procentsats og en grafisk visning i en tynd bar mod vinduets midte.
 
I den næste sektion har vi "Modifiers", "Modifikationer".
Her står der oplysninger, hvis de enkelte beæstningsmedlemmer får en ekstra bonus på deres vej op mod de 100%, fra kommandøren. Nogle evner gør at komandøren giver ekstra xp til den øvrige besætning.

Det sidste felt der er i listen er "kompetencer", kort og godt "competence" i engelsk opsætning. Her er kampvognens silhouet og navn igen angivet.
I den nederste del af menuen har vi et felt hvor der ovenover med gult står "Skills and perks", ("Færdigheder og evner")
Det er i denne kasse det enkelte medlems evner og færdigheder vil være  vist, når besætningen kommer op på 100% i de basale færdigheder i kampvognens betjening

De andre faner i toppen af hele denne menu, er "Servicerecord", "Skills" og "Personal data"

Under "Skills" finder du en liste over de forskellige ekstra færdigheder du kan vælge mellem til din besætning. Det er en meget kraftig anbefaling at den første færdighed til hele besætningen bliver "Våbenbrødre", "Brothers in Arms". Hver færdighed, eller perk skal ligesom de basale færdigheder op på 100% eller over før den næste kan vælges.

VÆLG DINE PERKS MED OMHU
Tænk dig godt om, når du vælger ekstra færdigheder. Det bliver dyrt at ændre og fortryde valget og hvis du tidligere var i gang med perk nummer to, går den tabt, hvis du vælger at droppe dem.
At slette en færdighed, kan dog godt lade sig gøre. Under kassen der kommer til at vise det enkelte besætningsmedlems færdigheder, er der en bjælke-knap der hedder "Drop færdigheder".

"Service record", eller "Tjenesteblad".
Her er der i den øverste bjælke de opnåede medaljer for besætningen. Medaljerne er uddelt for de bedrifter der er præsteret i en kamp.
I det næste afsnit nedenunder står der oplysninger om hvor mange slag det enkelte medlem har deltaget i og hvor mange xp der i gennemsnit er indtjent pr. kamp.
I det sidste afsnit står der igen oplysninger om træningen. Det første der står er "XP påkrævet til at øge evnen". Det kan være den basale evne, det kan være en ekstra evne; en perk, der er symbol for og for enden af den linje, står tallet for hvor mange xp der endnu skal køres hjem, før evnen bliver forøget.
Nedenunder er der en linje der hedder "Kampe tilbage (cirka)". I denne linje kan du se hvor mange kampe du cirka skal køre endnu, før de pågældende xp er kørt hjem.
Alt afhængig af om du har en premium kampvogn eller ej, er det forskellige steder du skal kigge. Det er dog den samme linje, men premium eller guldkampvogne, har deres eget lille afsnit helt ude til højre i denne menu.

"Personlige data", "Personal data"
Herunder er der en række billeder og to lister med henholdsvis for -og efternavne på de forsekellige besætningsmedlemmer.
Jeg vil ikke anbefale at købe en guldkampvogn fra starten af. Vent hellere og se om spillet er noget for dig, prøv de forskellige kampvognstyper og sæt dig ind i kampvognene og hvordan de skal køres først.

Det var mandskabet, så skal selve kampvognen også gøres klar til turene på slagmarken.

Vi skal ned på "Service"-knappen og ind i den efterfølgende menu. Flueben i de to øverste kasser, ved "Reparetioner" og "Ammunition", henholdsvis "Reparér automatisk" og "Automatisk genopfyldning"
Så ser du ikke et forkullet vrag stå i garagen efter endt kamp.

Din nye kampvogn er nu klar til at komme ud på banen og blive prøvet af.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk