En side af mig er gaming. Jeg har nu spillet et spil der hedder world of warcraft over nogle år, og vil dele min viden med jer derude, som måtte være nye spillere, eller spillere som ville genopfriske den gamle viden og måske lære lidt om den seneste udvidelse, der nu hedder "Mists of Pandaria".

Jeg var ret heldig som nybegynder at komme ind i en god guild, der lærte mig rigtigt op fra starten af, men ikke alle er lige så heldige.

På disse følgende sider giver jeg min viden videre til andre der muligvis vil starte, eller evt. måske blive bedre.

Introducerende, detaljeret guide
Jeg vil anbefale nybegyndere til spillet at se en guide, hvor hvert afsnit er af 5 minutters varighed. Guiden findes inde på en side der hedder monkeysee.com og er lavet af en amerikaner ved navn Steve Haines. Den er gammel, men udførlig. Han kommer godt ind i de enkelte elementer af spillet og det er med udgangspunkt i hans guide, at min er lavet. Han anbefaler for eksempel en addon der hedder "Lightheaded", men den findes ikke længere, så det er en ting man lige skal tage højde for. Det er så her, min guide kommer ind og gør det mere aktuelt og up-to-date.

Spillet er godt til at udvikle sprogkundskaber, hovedsageligt engelsk, eftersom det er fællessproget som udgangspunkt. Men det er også en tidsrøver, fordi det er så komplekst, så det er andre pligter først, for eksempel og så kan man sætte sig ved computeren bagefter som en pause. Der bliver også pauser i spillet, her kan man vende tilbage til dagligdagen. Og så længe figuren er i en by, er der ikke den store fare for at den dør. Mere om det senere.

Køb, installer og opret
Som begynder-spiller har man mulighed for at prøve det gratis for en periode, men for at få det fulde udbytte af spillet, er det nødvendigt at købe det. Det kan du gøre i forretningerne eller på nettet på battle.net. Hvis du har valgt at købe det i forretningerne, nok også fra nettet, skal spillet installeres på computeren som det næste skridt. Siden world of warcraft kom på gaden første gang, er der kommet en del udvidelsespakker som hver tilfører spillet en forlængelse af historien, nye områder, en ny række levels til figurerne og nye steder, hvor spillerne kan kæmpe mod hinanden på deres figurer, eller kæmpe mod computerstyrede monstre og få nyt og bedre udstyr. Senere kommer jeg nærmere ind på de enkelte udvidelser og hvad de har bragt med til wow-universet.
Når alle udvidelser med patches er installeret, er næste skridt at oprette en konto. Det gør du ved at vælge "Create account" på en knap i logon-menuen. Herefter kommer du ud til internettet, hvor du nu skal klikke på knappen, "No, create account". Den handling fører dig til en ny side, som trin for trin hjælper dig med at kreere og oprette din egen account, eller konto. Du skal blandt andet vælge et hemmeligt spørgsmål og et svar og dét svar skal du kunne huske. Du skal også kunne huske den email du vælger at tilknytte til din account og ikke mindst password'et, adgangskoden. Wow er desværre genstand for en del hacking og folkene bag har forskellige hjælpemidler til deres spillere, så de kan gardere sig imod hacking. Ét af mulighederne er en lille dims, som hedder en authenticator. Med den tilknyttet accounten, er det mere sikkert. For authenticatoren viser en 6-cifret kode, som skal tastes ind, efter adgangskoden og det er ikke det samme tal hver gang. I skemaet skal også udfyldes betalingsmetode, interval for betalingen. Det koster ca. 100,- på årsbasis at spille og på hver account kan en spiller have op til i hvert fald 50 figurer. -Dog kun 10 figurer pr. server.

Vælg server
Næste skridt er at vælge server. World of warcraft er et meget udbredt og komplekst online-rollespil, så der er en del servere til rådighed. Der er indenfor udvalgte lande, men serverne har også forskellige forkortelser, der fortæller noget om hvilken del af spillet der gør sig gældende. RP, står for roleplaying, rollespil. Her dør figuren, når den dør. Det vil sige, der er ikke flere chancer. Det handler også om at gå udenom andre figurer, ligesom det var et rigtigt rollespil. Så er der "PvP", som vi også kommer ind på senere. Det står for "Player versus player", 'spiller mod spiller'. Her kan man i levlingsprocessen godt blive slået ihjel af firgurer på højere niveauer, mens man render rundt og levler sin figur i starten. -Det er ret irriterende, men måske kan man senere gøre gengæld, når man er kommet højere op. Den sidste mulighed er "Pve", "Player versus Enviroment". Her spiller du mod computerstyrede monstre og kan selv vælge fra eller til, med pvp-siden.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk